Slovenská firma RS Lease koupí až 65 lokomotiv Siemens Vectron

07.10.2024 14:25

Slovenská leasingová společnost RS Lease se dohodla se společností Siemens Mobility na nákupu až 65 nových lokomotiv Siemens Vectron. K podpisu nové rámcové smlouvy s firmou, která dodává desítky těchto hnacích vozidel i Českým drahám, došlo během veletrhu InnoTrans v Berlíně.

Součástí podpisu je závazná objednávka prvních 30 lokomotiv Siemens Vectron MS. Na dalších 35 lokomotiv verze MS nebo Dual Mode má největší poskytovatel těchto strojů ve Střední Evropě opci. Po dokončení zakázky může přesáhnout počet odebraných lokomotiv hranici 150 vozidel.

Dohoda se týká i rozšíření servisu lokomotiv. „Partnerství se Siemensem nám umožňuje nabídnout našim zákazníkům ve středoevropském regionu nejmodernější a technologicky nejvyspělejší lokomotivy,“ řekl Tibor Čunderlík, šéf RS Lease.

Server Railpage.net upozornil, že letos firmě vyprší původní smlouva na dodávku nových lokomotiv. I proto si leasingová společnost objednala další. Dodávka prvních třiceti lokomotiv bude rozložena do čtyř let.

K podpisu smlouvy došlo jen pár dnů poté, co Železničná spoločnosť Slovensko vyhlásila soutěž na pronájem nových lokomotiv Vectron.

Zdroj: dp