Dvacet nových lokomotiv Vectron s funkcí XLoad

26.07.2024 09:15

Švýcarská společnost SBB Cargo International ve spolupráci se Südleasing pořizuje dalších 20 vícesystémových lokomotiv Siemens Vectron s funkcí XLoad. Nákladní dopravce SBB Cargo International si bude lokomotivy pronajímat od společnosti SüdLeasing na základě dlouhodobé smlouvy s flexibilní dobou trvání. Smlouva rovněž zahrnuje údržbu lokomotiv firmou Siemens Mobility po dobu 15 let. Funkce XLoad zlepšuje trakční schopnosti lokomotivy a zvyšuje tak její přepravní kapacitu a efektivitu provozu. Díky tomu mohou těžší vlaky jezdit na švýcarské severojižní trase s jednou lokomotivou, bez potřeby druhé posilovací lokomotivy. Lokomotivy Vectron dosahují maximální rychlosti 160 km/h.

„Jsme potěšeni, že se společnost SBB Cargo International rozhodla rozšířit svou flotilu lokomotiv Vectron, a děkujeme jim za jejich důvěru v nás a naše lokomotivy. S touto expanzí a vyššímu normativu hmotnosti díky funkci XLoad bude náš zákazník moci efektivněji obsluhovat alpský region,“ uvedl Albrecht Neumann, CEO pro kolejová vozidla ve společnosti Siemens Mobility. „Tato objednávka navyšuje počet prodaných lokomotiv Vectron ve Švýcarsku na 180.“

 

„Vectron je pro nás ideální lokomotiva pro přepravu mezi Nizozemskem a Itálií. Navíc díky funkci XLoad budeme moci přes Alpy provozovat delší a těžší vlaky s jednou lokomotivou, což eliminuje nutnost používat dražší šestinápravové lokomotivy,“ uvedl Sven Flore, CEO SBB Cargo International.

 

Dvacet nových lokomotiv bude společnost SBB Cargo International používat pro přepravu v Alpách. S touto novou objednávkou bude mít v provozu celkem 78 lokomotiv Vectron. Lokomotivy jsou schválené pro provoz ve Švýcarsku, Německu, Rakousku, Itálii a Nizozemsku, jsou vybaveny evropským vlakovým zabezpečovačem ETCS BL3 i potřebnými národními vlakovými zabezpečovacími zařízeními.

 

 

V součtu prodala společnost Siemens Mobility už téměř 2 500 lokomotiv z rodiny Vectron, 97 zákazníkům v 16 zemích. Flotila lokomotiv Vectron najela v souhrnu zhruba jednu miliardu kilometrů a osvědčila se svou spolehlivostí a efektivitou v každodenním provozu. Lokomotivy z platformy Vectron jsou v současnosti schváleny pro provoz ve 20 evropských zemích.

Zdroj: dp