Do ulice Dukelských hrdinů se vrací tramvaje

26.10.2024 13:31

Pražský dopravní podnik (DPP) od soboty vrací tramvaje na zrekonstruovanou trať v ulici Dukelských hrdinů. V úseku Strossmayerovo náměstí – Nádraží Holešovice už měřicí vůz „pomeranč“ zkontroloval parametry nového trolejového vedení.

Trať je posunuta v úseku od křižovatky s Veletržní ulicí až po kolejový trojúhelník u Výstaviště směrem k Letné. Všechny tři nástupní ostrůvky (oba směry zastávky Veletržní palác a Strossmayerovo náměstí ve směru od Výstaviště) budou nově plně bezbariérově přístupné.„Snažili jsme se, aby dopad výluky tramvajového provozu na cestující byl co nejmenší a přerušení provozu tramvají co nejkratší. Proto zde po rekonstrukci tramvajové tratě budou ještě probíhat práce kolegů z TSK na vozovkách a chodnících,“ uvedl Miroslav Penc z jednotky Dopravní cesta Tramvaje.

Smyčka Výstaviště

Poslední etapa rekonstrukce bude probíhat již pouze v oblasti smyčky Výstaviště. Potrvá do 25. listopadu, zastávky ve smyčce jsou mimo provoz. „Výstupní zastávku posuneme blíže ke křižovatce, aby mohla být plně bezbariérová. Nástupní zastávka zůstává zhruba ve stávající poloze, ale bude nově také bezbariérová, se zvýšenou nástupní hranou,“ doplňuje Penc.

Příští rok v souvislosti s rozšířením a narovnáním celé ulice U Výstaviště proběhnou přeložky inženýrských sítí a narovná se také tramvajová trať až ke křižovatce s Bubenskou ulicí, kde se napojí na loni opravený úsek v Partyzánské ulici.

Změny linek

Linka 6 povede od soboty v denním provozu po odklonové trase Kubánské náměstí – Maniny – Libeňský most.

Kvůli výluce provozu tramvají na části libeňského soumostí i nadále platí odklonové trasy denních linek tramvají 1, 12, 14, 25, 27, 31, noční 94 a historické 42.

Současně se mění trasa náhradní noční autobusové dopravy X94, která pojede od soboty v trase Palmovka – Nádraží Holešovice.

406 nových pražců

DPP současně využije prodloužený víkend k opravám trati na Masarykově nábřeží. Tramvaje nebudou jezdit mezi Národním divadlem a Jiráskovým náměstím.

Zdroj: dpp