Další lokomotivy na zakázku

18.10.2024 13:46

Společnost Montreux Oberland Bernois Railway Company (MOB) provozující jednu z nejstarších elektrizovaných železnic ve Švýcarsku objednala šest nových lokomotiv. Pro trať Zweisimmen – Montreux je dodá společnost Stadler Rail, která tak potvrdila pozici světové jedničky v segmentu výroby hnacích vozidel na zakázku.

Čtyřnápravové lokomotivy s metrovým rozchodem budou určeny jak pro osobní, tak nákladní vlaky. Jde o další část modernizace celého drážního provozu mezi kantony Bern a Vaud, před dvěma lety začal provoz nových souprav pro Goldenpass Express.Čtyři lokomotivy budou určeny pro osobní dopravy, další dvě pro nákladní. Stadler vyhrál zakázku, kterou MOB vypsaly společně se společností Transports de la Région Morges-Bière-Cossonay (MBC), která provozuje úzkokolejku na břehu Ženevského jezera.

Dodávka těchto nových moderních lokomotiv zajistí dlouhodobou budoucnost Goldenpass Expressu, jednoho z nejkrásnějších vlaků na světě. Umožní nám uspokojit stále rostoucí poptávku,“ řekl šéf MOB Georges Oberson.

Nové lokomotivy budou mít výkon 3 MW, maximální rychlost bude 100 km/h.

Zdroj: dp